Kom i praktik i Gode Penge i foråret 2025

Vi søger en universitetspraktikant til foråret, der brænder for økonomi, og som kan lide at formidle politiske budskaber, lede projekter og lave events. Er det dig?

Som praktikant i Gode Penge vil du være med til at oplyse og skabe debat om det finansielle system, og du vil arbejde for et finansielt system, der er langt mere grønt og socialt retfærdigt, end det vi har i dag. Du vil lære om banker, penge og kapitalfonde – om magt, ulighed og grøn omstilling. Og meget mere! Dit arbejde vil bestå i at lave kampagner, arrangementer og kommunikation.

Hvad kan du forvente?

Du vil få kontor på indre Nørrebro sammen med Gode Penges deltidsansatte, som er på kontoret et par gange om ugen. Vi er en del af et kontorfællesskab sammen med andre foreninger, så der vil som regel være nogen at spise frokost med hver dag. Derudover har vi et netværk af aktive, som du vil komme til at møde gennem aktiviteter og arrangementer, der typisk ligger om eftermiddagen og aftenen. Det forventes ikke, at du deltager i alle aktiviteter uden for kontortid, men du er meget velkommen til dem alle.

I den kommende tid arbejder vi på tre forskellige projekter, som vi for nyligt har fået fondsmidler til. Det ene projekt handler om gældsforholdet mellem det globale syd og nord, som vi laver i samarbejde med Global Aktion. Det andet projekt handler om grønne investeringer, herunder hvordan vi får det finansielle system til at støtte op om en bæredygtig fremtid. Det tredje projekt er planlægning og afvikling af vores deltagelse på Folkemødet 2025. Som praktikant vil du arbejde med én eller flere af disse projekter, alt efter dine interesser og kompetencer. Hvordan stillingen præcist udformes, aftaler vi derfor i fællesskab med dig.

Du vil få indsigt i økonomiske analyser af samfundet, der kan bruges i mange sammenhænge indenfor økonomi og politik, og du vil blive præsenteret for nye perspektiver på, hvordan det finansielle system – og især pengesystemet – kan indrettes til gavn for mennesker og natur.

Hvad forventer vi?

Vi holder møde hver tirsdag kl. 9, som vi forventer, at du er med til. Vi ser dig helst være på kontoret minimum 2-3 dage om ugen, men ellers er vi temmelig fleksible, hvad angår dine arbejdstider.

Vi forventer, at du er god til at samarbejde, men også at du kan arbejde selvstændigt og køre projekter på egen hånd. Vi vil selvfølgelig spare med dig, når der er behov for det.

Du behøver ikke at have en økonomifaglig baggrund for at søge. Vi sætter stor pris på faglig diversitet og er af den overbevisning, at alle fagligheder kan bidrage med noget forskelligt i vores arbejde for et demokratisk finansielt system. Vi forventer dog, at du har interesse for sagen og har et nogenlunde overblik over, hvad vi arbejder for.

Ansøgning

Send din ansøgning og dit CV til kontakt@godepenge.dk senest d. 6. januar 2025.
Har du spørgsmål til praktikstillingen, så send os endelig en mail eller ring til os på 55553514.

Tidligere praktikanter

Her kan du se nogle af vores tidligere praktikanter og få et indtryk af de forskellige faglige baggrunde, vi har i foreningen.

portr%25C3%25A6t.jpg

Andrea var i virksomhedspraktik i 2017 efter sin uddannelse i geografi på Roskilde Universitet.

1843H+Gode+Penge_0064.jpg

Lars var i praktik i 2018. Han er uddannet folkeskolelærer fra Læreruddannelsen Zahle.

Udklip2.jpg

Runa var i praktik i 2018 som en del af sin uddannelse i antropologi på Københavns Universitet.

jonas+lodahl.jpg

Jonas var i praktik i 2019 som en del af sin uddannelse i filosofi på Københavns Universitet.

unnamed.jpg

Aske var i praktik i 2020 som en del af sin uddannelse i Karastrofe- og risikomanagement på Københavns Professionshøjskole.

164607875_530548227928445_5737925300690861204_n.jpg

Charlotte var i praktik i starten af 2021. Hun er kandidatuddannet i International Business and Politics fra Copenhagen Business School.

 

Frederik var i praktik i efteråret 2021 og igen i foråret 2022, efter sin bachelor-uddannelse i anvendt filosofi fra Aalborg Universitet.

Asbjørn var i praktik i vinteren 2021/2022 efter sin kandidat-uddannelse i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet.

Ida var i studiepraktik i forårssemestret 2022, som en del af sin uddannelse i antropologi – efter sin uddannelse i molekylærbiologi og før sin udannelse i Global Development.

Minna var i praktik i 2022 efter sin kandidatuddannelse i køn, migration og social retfærdighed fra Lunds Universitet.

Julie var i studiepraktik i forårssemestret 2023, som en del af sin uddannelse i kønsstudier på Lunds Universitet.

Marcus var i praktik i foråret 2023 efter sin bacheloruddannelse i antropologi på Københavns Universitet.

 

Om foreningen Gode Penge

Foreningen Gode Penge blev stiftet i 2014 med et dobbelt formål. Dels vil vi udbrede viden om, hvordan det finansielle system – og i særdeleshed bank- og pengesystemet – fungere. Dels er foreningens formål at mobilisere borgere, virksomheder, organisationer og politikere for reformer af bank- og pengesystemet, så det bliver mere stabilt, bæredygtigt og demokratisk.

Vi tager udgangspunkt i, hvordan penge bliver skabt. I dag skabes kontanter af Nationalbanken (5% af pengemængden), mens digitale penge bliver skabt af private banker (95% af pengemængden). Det er et demokratisk og økonomisk problem, som kan løses ved, at Nationalbanken får opdateret sit monopol på at skabe penge, mens private banker blot skal være formidlere mellem opsparer og låntager. Derudover er der en række fordelingsmæssige konsekvenser af det nuværende pengesystem, og vi arbejder med allemulige måder hvorpå pengesystemet hænger sammen med ulighed, både i Danmark og globalt, og (manglende) grøn omstilling. Læs mere her på hjemmesiden!

Vi er en tværpolitisk forening med ca 1.000 betalende medlemmer, 3.000 abonnenter på vores nyhedsbrev, 10.000 følgere på Facebook, og vi vokser hele tiden. På Twitter har Gode Penge over 1.100 følgere, hvoraf en betydelig del er journalister, politikere og fagfolk. Ud over 3 deltidsansatte har vi en aktiv bestyrelse, praktikanter og et netværk af omkring 50 ikke-lønnede aktive.

Vi skriver løbende artikler til aviser, laver kampagner og deltager i debatter landet over. Vi laver et hav af arrangementer, udgiver bøger, laver podcast, underviser på gymnasier og meget mere.